Bedwantsen zijn moeilijk te bestrijden


Als je last hebt van bedwantsen heeft dat niets te maken met de hygiëne in je huis. De meeste van deze kleine diertjes komen Nederlandse woningen binnen doordat ze worden meegenomen van vakantiebestemmingen. Soms kunnen ze ook meeliften met meubilair dat in een tweedehands winkel wordt verkocht en tijdens een verhuizing. Dat is bijna niet te voorkomen. Want ze zijn klein en kunnen zich uitstekend verstoppen. Als je eenmaal hebt ontdekt dat je last hebt van bedwantsen heb je een groot probleem. Want deze diertjes zijn heel moeilijk uit te roeien. Daar heb je een professionele ongedierte bestrijder voor nodig.

Wat zijn bedwantsen?

Bedwantsen zijn kleine vleugelloze beestjes van maximaal 5 millimeter groot. Anders dan hun naam doet vermoeden komen ze niet alleen voor in matrassen. Ze kunnen zich op allerlei plaatsen verstoppen, zoals achter plinten, in naden in de vloerbedekking, in kasten met kleding, stopcontacten, achter het behang, etc. Ze voeden zich met bloed en dat is ook hoe je ze meestal ontdekt. Want dan krijg je rode jeukende plekjes op je huid en bloedvlekjes in het beddengoed. Je zult ze vrijwel nooit op het matras zien vanwege hun onopvallende bruine kleur en omdat ze zo klein zijn.

Een jaar lang zonder voedsel

Bedwantsen zijn heel lastig te bestrijden omdat ze bijna onzichtbaar zijn en omdat ze wel een jaar lang kunnen overleven zonder voedsel. Als je ze van vakantie hebt meegenomen kan het dus wel maanden duren voordat je een keer wordt gebeten, omdat ze zich al die tijd hebben verscholen. Er zijn veel middeltjes verkrijgbaar die zouden moeten helpen bij de bestrijding van bedwantsen. In de praktijk blijkt echter dat deze middelen vrijwel nooit het gewenste resultaat hebben. De wantsen zijn wel een poosje weg, maar na verloop van tijd duiken ze toch weer op.

Bedwantsen laat je weghalen door professionals

Voor de bestrijding van bedwantsen heb je de hulp nodig van een professioneel bedrijf in ongedierte bestrijding. Dat bedrijf gebruikt middelen waar de diertjes niet tegen kunnen. Desondanks lukt het meestal niet om de bedwantsen met één behandeling weg te krijgen. Daarom bestaat het bestrijden van deze diertjes uit meerdere sessies. Bij een bedrijf voor ongedierte bestrijding krijg je de garantie dat de diertjes worden verwijderd. Dat betekent dat het bedrijf terug komt voor een nieuwe ronde van behandelingen als het bij de eerste ronde van bestrijdingen niet succesvol is geweest.