Dekbedden


Bent u op zoek naar een nieuw dekbed? Dat komt goed uit. Het is een belangrijke beslissing omdat het een echte investering is die uw slaapkwaliteit voor een groot gedeelte bepaalt. Dekbedden zijn er in alle soorten en maten. Zo zijn er dekbedden voor de zomer, dekbedden voor de winter, winter plus dekbedden, dekbedden voor alle seizoenen, anti allergie dekbedden en anti huisstofmijtdekbedden. Onder de 50 euro heeft u vaak al een standaard zomerdekbed, maar er zijn ook dekbedden te koop van wel 500 euro. Waar ligt deze prijs dan aan en welk dekbed is het meest geschikt voor u?

Milieu- en diervriendelijke dekbedden

Dekbedden zijn gemaakt van verschillende stoffen, namelijk dons, katoen, synthetisch en wol. Vindt u het belangrijk dat voor de productie van uw dekbed het milieu zo min mogelijk wordt belast? Dan is het goed om synthetische dekbedden te vermijden. Ook katoen kan het milieu behoorlijk belasten, waardoor een donzen of wollen dekbed voor het milieu de beste keuze is. Maar als u veganistisch bent en het liefst helemaal geen producten van dierlijke oorsprong aan wilt schaffen, is er ook een alternatief, namelijk tencel. Dit dekbed is 100% plantaardig en biologisch en isoleert even goed als een donzen of wollen dekbed.

Wat beïnvloedt de prijs van een dekbed?

Wat een dekbed duurder maakt is vooral het vocht absorberende vermogen, de zachtheid en lichtheid ervan, de soepelheid van de stof, of het dekbed wel of niet gewassen kan worden, de afwerking waardoor het anti-allergisch is en huisstofmijt tegengaat en de veelzijdigheid waardoor sommige dekbedden voor meerdere seizoenen geschikt zijn en u niet voor ieder seizoen een nieuw dekbed aan hoeft te schaffen en uw dekbed hoeft te vervangen. Daarnaast maakt een milieuvriendelijke, diervriendelijke en mensvriendelijke productiewijze een dekbed natuurlijk ook duurder. Komt u er niet uit met zelf vergelijken, laat u dan vrijblijvend adviseren door een specialist.