Hoeslakens


Hoeslakens zijn een extra bescherming om de matrasbeschermer heen. Door het hoeslaken ligt u lekker zacht op het matras. Er zijn verschillende soorten hoeslakens. Zo is er de hotelvariant, dat een laken is dat om is gevouwen om deze makkelijker om het matras te doen. Zo heeft u iedere dag een vakantiegevoel. Daarnaast is er de matrasbeschermers met elastiek, die in Nederland het meest vaak worden gebruikt. Ze rekken goed mee en daardoor wordt het verwisselen van uw hoeslaken nooit een vervelend karwei. Soms zijn hoeslakens gemaakt met een techniek die molton heet. Zulke hoeslakens voelen extra wollig aan.

Vochtabsorptie van belang bij hoeslaken

Een ander voordeel van het molton hoeslaken is dat het vocht goed absorbeert. Omdat u wel een halve liter vocht verliest per nacht, is dit belangrijk. Zo blijft uw beddengoed altijd lekker fris. Naast vocht absorbeert het hoeslaken namelijk ook vuil en heeft het een absorberend vermogen. Bertus de Groot, een tevreden klant, zegt hierover: “Ik was me niet bewust van het voordeel van een goed hoeslaken, maar er blijkt toch wel degelijk verschil in te zijn. Dankzij de experts van de beddenspeciaalzaak die mij adviseerde heb ik het nu nooit meer te koud of juist te warm ‘s nachts.”

Hoeslakens van verschillende materialen

Naast hoeslakens van katoen (bij ons biologisch katoen) zijn er ook nog hoeslakens van andere materialen, namelijk katoen-satijn (wat een prachtige glans aan het hoeslaken geeft), jersey (een heerlijk dik hoeslaken dat goed om het matras past), flanel (het warmste hoeslaken dat je kunt krijgen), badstof (ook erg warm en zacht en lekker elastisch), velours (een bijzonder fluweel goed ventilerend hoeslaken) en lycra (een soepel hoeslaken met een goed kleurbehoud). Er zijn hoeslakens tegen elke prijs, van voordelige koopjes voor een vriendenprijs tot de meest luxe varianten. Ga gerust eens langs bij de winkel voor een uitgebreide, op kleur gesorteerde collectie.