Matrasbeschermers


Een matrasbeschermer is erg belangrijk om de levensduur van uw matras te verlengen. Het gebeurt namelijk nog wel eens dat er vocht zoals condens het matras binnendringt. Iedere nacht verliest u veel transpiratievocht. Dat is helemaal niet erg wanneer uw matrasbeschermer dik genoeg is om dit te absorberen. Zo kan het niet gebeuren dat uw matras eerder verslijt. Er zijn verschillende soorten matrasbeschermers. Voor kleine kinderen en mensen met incontinentie wordt er vaak gebruik gemaakt van een wegwerp matrasbeschermer. Deze zijn extra hygiënisch en bij de meesten drogisten te koop. Maar er zijn ook waterdichte matrasbeschermers, die gewassen kunnen worden.

Hygiëne van matrasbeschermer is belangrijk

Ook bij een standaard matrasbeschermer is het voor de hygiëne en de huisstofmijt erg belangrijk dat de matrasbeschermer gewassen kan worden. Over het algemeen gaan onze matrasbeschermers vele jaren mee, maar als er vuil en vocht het matras binnendringt dan komen er vocht- en schimmelplekken in. Deze hebben uiteraard invloed op uw gezondheid. Natuurlijk kunt u deze schimmels dan vervolgens gaan bestrijden met een schimmelreiniger. Soms heeft dat effect. Maar als de schimmel al helemaal in uw matras is doorgedrongen, dan is het beter om het matras te vervangen. Dit kan erg duur zijn. Met een matrasbeschermer wordt dit voorkomen.

Anti-allergisch en milieuvriendelijke matrasbeschermers

Sommige mensen hebben allergieën of astma, MCS en hooikoorts. Voor hen kan een matrasbeschermer met bacteriedodende afwerking een uitkomst zijn. Hier staat vaak bij dat het anti-allergisch is. Als daarbij chemicaliën zijn gebruikt, is het echter wel weer minder goed voor het milieu. Er zijn ook matrasbeschermers die gemaakt zijn van bijvoorbeeld biologisch katoen of andere milieuvriendelijke materialen, waar geen enkele chemicaliën aan te pas zijn gekomen. Deze zijn voorzien van een keurmerk zoals GOTS. Het belangrijkste is dat een matrasbeschermer regelmatig gewassen kan worden op zestig graden. Daarnaast is het goed om de matrasbeschermer buiten te luchten.