Waarom kiezen voor een boxspring?


We kunnen er niet omheen. Een boxspring is een van de populairste bedden van deze tijd. Je weet dat een boxspring bekend staat voor zijn degelijkheid en voor het comfort. In feite kun je zeggen dat er twee verschillende matrassen op elkaar liggen die steunen op een bak. Anders dan een bed bestaat de bodem uit een box die in veel gevallen gestoffeerd is met veren. Dit geheel geeft over de gehele breedte veerkracht. Bovendien zorgt een boxspring voor meer souplesse in de rug en mensen zouden ‘s avonds hierdoor veel gemakkelijker in slaap gevallen.

Waar op letten bij een boxspring compleet?

Als je overweegt om een boxspring aan te kopen, moet je zeker en vast op een paar punten letten. Ten eerste is het goed om te kijken op wat voor een bedbodem je nu slaapt. Slaap je er goed op, of krijg je toch geregeld pijn in de rug ’s nachts? Heb je het ’s nachts koud of warm? In principe kijk je of je last hebt van zweten? Een boxspring heeft meer ventilatie tussen matras en bedbodem. Wat is je favoriete houding als je slaapt, of hoe lig je het gemakkelijkste om het snelste in slaap te vallen? Als laatste is het wel belangrijk om mee te nemen als je al dan niet allergieën hebt. Mensen met huisstofmijt kopen best geen boxspring compleet omdat er in het stof na verloop van tijd huisstofmijt in kan gaan zitten.

Voordelen van een boxspring compleet

Een betaalbare boxspring heeft een zeer comfortabele hoogte om in bed te stappen. Er zijn twee combinaties boxsprings compleet in de winkel te verkrijgen: vlak verstelbaar en elektrisch verstelbaar. Elektrisch verstelbaar kan interessant worden als je nog een liefhebber bent om vanuit bed TV te kijken of zelfs te lezen. Mensen die liever wat hoger liggen, kunnen hun bed zo instellen op hun favoriete hoogte. Een boxspring compleet kun je verkrijgen in verschillende typen en poten. Op deze manier kun je een persoonlijke keuze maken die in lijn ligt met het interieur en persoonlijke smaken. Dankzij de vele mogelijkheden kun je zelfs boxsprings compleet kopen dat ze passen bij de rest van de kamer meubels. 

Keuze matras boxspring compleet

Er zijn harde matrassen en zachte matrassen. Om te weten welke het beste is voor de rug, kun je dat altijd even in de winkel testen. Voor je beslist zou je even de tijd moeten nemen om jezelf even te leggen op de matras. Voel je al dadelijk in de rug dat hij hard is, dan moet je voor een minder harde matras gaan. Voel je het omgekeerde dat je iets te fel doorzakt, dan moet je gaan kijken voor een harde matras. Zeg eens eerlijk, ieder mens slaapt gemiddeld acht uren op een dag en we willen toch allemaal ’s morgens fluitend opstaan in plaats van met rugpijn de dag moeten te beginnen.